O molimă (glosă)

clic pe versuri pentru mărire

Iniţial au fost doar 5 versuri puse pe facebook – o mică distracţie veronicească. 😀

Dar cineva m-a întrebat (prin viu grai) dacă am şi o continuare şi, după ce a aflat că nu există, a zis că din stofa asta ar putea ieşi o glosă. 🙂

O glosă care acum există.

Publicitate

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la O molimă (glosă)

 1. Drugwash zice:

  Perfectă pentru sărbătoarea împrumutată a halloween-ului.

  Sper că ştii totuşi că singura molimă reală e cea a fricii, a terorii induse voit de către „mai-marii” noştri, la comanda altora mai „mari” decît ei.

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Ca să fiu sinceră, ştiu că nu ştiu nimic. La de-alde noi ajung informaţii insuficiente şi contractorii. Nu mă îndoiesc că, în toată povestea, ceva e putred rău, şi nu numai în Danemarca. :mrgreen:
   Bănuiesc totuşi că virusul există, scăpat (intenţionat sau nu) dintr-un laborator. Şi e probabil mai periculos decât gripa pentru persoanele cu organismul deja slăbit din alte motive. Dar cred că trebuia să ne vedem de viaţa noastră ca şi mai înainte, explicându-li-se celor care se ştiu vulnerabili cum se să ferească – şi atât.
   Şi, dacă virusul există şi e adevărat că, după ce te vindeci, eşti imun doar câteva luni, această politică de încetinire a propagării nu garantează decât că la imunitatea aia de grup n-o să se ajungă niciodată.
   Astea sunt concluziile la care-am ajuns eu. Poate că sunt greşite. Om trăi şi om vedea.

   Iar poezia e o simplă joacă, nimic mai mult.

   Apreciat de 1 persoană

   • Drugwash zice:

    Adevărul e cel mai bine păzit secret din lume.
    Totuşi cîte ceva mai transpare, şi cine are timp să pună lucrurile cap la cap folosind logica şi intuiţia poate trage cîteva concluzii preliminare.

    După cum văd eu lucrurile, scopul virusului e de a fi pîrghia care asigură autorităţilor NWO controlul total şi absolut asupra fiecărei fiinţe umane de pe Terra. După modul exemplar şi concertat în care s-a acţionat pentru prima oară în istoria „modernă” a umanităţii e clar că totul e un plan gîndit cu mult timp în urmă şi bine pus la punct, ultimele detalii fiind rezolvate în infamul Event 201 din 18 octombrie 2019.

    Judecînd logic, gripa „comună” e de cînd hăul pe Pămînt şi în tot timpul ăsta nu s-a găsit – oficial, cel puţin – nici un leac definitiv pentru a o eradica; aşa-zisele vaccinuri antigripale sînt frecţie la piciorul de lemn. Ca atare, orice om normal la cap ar trebui să-şi dea seama că un „vaccin minune” pentru o variantă de gripă modificată genetic în laborator, care poate că suferă mutaţii mai des şi/sau mai profund decît cea „comună” nu ar putea fi descoperit în vecii vecilor. Însă persistenţa acestei ameninţări exacerbate artificial le conferă „unora” spaţiul necesar efectuării unor experimente genetice (şi/sau trans-genetice) în masă pe termen nelimitat, într-un cadru „perfect legal”.

    Ar mai fi multe de spus, dar ce-i de făcut – teama de moarte e mult prea puternică. Eu unul prefer să mor în picioare, cu sabia în mînă – nu în genunchi, implorînd mila unora care nici măcar nu cunosc conceptul ăsta.

    Multă inspiraţie în continuare!

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Mulţumesc, asemenea!

     Şi eu înclin să cred că suntem cobaii unui experiment. Sau ai mai multor experimente simultane. Şi/sau că se urmăreşte crearea unui precedent. Cu virusul ăsta se pot linişti cumva apele, pentru ca peste nu mulţi ani să fie scos din mânecă altul, mai urât – şi frica de moarte o să ajute la acceptarea unor restricţii acum de neimaginat.
     Dar poate am citit prea mult SF! 😆 Ca urmare, refuz să mai încerc să pricep! Însă mă bucur că sunt bătrână şi că n-am copii.

     Apreciat de 1 persoană

     • Drugwash zice:

      Rasa umană a fost creată de la bun început ca un experiment genetic, aşa că de ce ne-am mira, pînă la urmă, că el continuă. Văzînd precizia cu care se desfăşoară Planul am o puternică bănuială – ce bate înspre certitudine – că nu noi, umanii, ţinem frîiele experimentului, ci tot creatorii noştri – sau urmaşii lor „puri”.

      În ce priveşte restricţiile nu cred că a mai rămas ceva nemenţionat în „legile” adoptate unanim pe tot globul. Toate drepturile şi libertăţile au fost abrogate. Doar că nu s-a trecut încă oficial la aplicarea în măsură completă a „legilor”. Urmează. Şi nici nu cred că mai e nevoie de o altă sperietoare, fiindcă turma deja e dresată să respecte legile, oricît de tembele şi absurde ar fi ele. Fiecare individ care poartă botniţă e un exemplar gata dresat – exact ăsta şi nu altul e scopul botniţei: evidenţierea, adunarea şi eliminarea dizidenţilor, lăsînd în viaţă (momentan) numai obedienţii, manipulabilii.

      Păcat că sînt atît de mulţi copii care nu înţeleg absolut nimic, habar n-au ce coşmar de existenţă – că nu-i pot spune ‘viaţă’ – îi aşteaptă. Poate nu sînt copiii noştri de sînge, însă sînt ai noştri ca specie inteligentă, ca grup social; sînt ai rudelor, prietenilor, colegilor şi ar trebui să ne pese ca şi cînd ar fi ai noştri.

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

       Dacă îţi pasă de copiii altora ca şi cum ar fi tăi, nu te laşi evidenţiat ca dezident şi eliminat. Dacă mori „în picoare, cu sabia în mână”, nu rezolvi nimic; dimpotrivă, faci jocul celor care vor să scape de nemanipulabili. :mrgreen: Mai bine te strecori printre obedienţi şi supravieţuieşti, ca să aibă cine să lupte mai târziu, cine să le spună copiilor că se poate trăi şi altfel.
       Având în vedere că nu-mi garantează nimeni că mă voi reîncarna sau că voi privi din altă lume ce se mai întâmplă pe-aici, eu una ţin să supravieţuiesc, să văd o cât mai mare parte din spectacolul oferit de aceste vremuri interesante. Dar mă bucur că n-am copii şi că nici nu mai pot avea, fiindcă nu mă simt vinovată de aducerea nimănui într-o lume din ce în ce mai dementă.

       Apreciat de 3 persoane

 2. Suzana zice:

  O glosa pe masura vremurilor, insa comentariile sunt deosebit de interesante. Si recunosc ca ideile interlocutorului tau se suprapun peste ceea ce vad si eu, atat cat pot.
  Recunosc ca aceste timpuri mi se par incredibile si peste masura de enervant premeditate! 😦

  Ai fost inspirata cu glosa, chiar daca subiectul este in fond un horror!

  Seara buna si o duminica linistita! Pe la noi ploua! 🙂

  Apreciază

  • Vero zice:

   Glosa a fost/este o simplă joacă, horror-ul îl trăim…

   Ideile lui Drugwash sunt şi ale multor altora… Dar…
   Există mulţi „dar” şi mulţi „poate” şi nicio certitudine. Eu consider că n-am acces la toate informaţiile necesare pentru a trage o concluzie în care să am încredere.

   Şi pe-aici a plouat aproape toată ziua. Poate o fi plouând şi acum, mi-e lene să mă duc să mă uit.

   Seară frumoasă şi o duminică aşişderea! 🙂

   Apreciat de 1 persoană

 3. Zina zice:

  O glosă foarte reușită, felicitări!
  A fost interesant și dialogul tău cu Drugwash. Aș zice ca rabinul din banc: amândoi aveți dreptate! Iar dacă o să-mi spună cineva că nu se poate să aveți amândoi dreptate, o să-i zic: și tu ai dreptate! :))

  Sănătate! Seară frumoasă!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.