Chiţurina, şobolanul şi lumina căzătoare neidentificată

Am surprins-o pe Ziţa/Chiţa/Chiţurina iubindu-se cu unul dintre cei doi şobolani primiţi cadou de motanul Grişka pe când ea încă nu se născuse.

Şi am mai surprins ceva: un soi de bilă luminoasă, pe care-o veţi vedea, mai jos, picând la cumpăna secundelor 23-24.

În cameră nu eram decât eu şi pisica. Zgomotele din fundal vin din bucătărie, unde jumătatea mea conjugală se ocupa de îmbunătăţirea mutrei şi fasonului balconului nostru, scop în care ciopârţea nişte scândurele.

Am zărit lumina căzătoare la periferia câmpului meu vizual, dar, pe moment, n-aveam ochii decât pentru pisică. Nu i-am dat importanţă şi am dat-o uitării până când i-am arătat filmuleţul jumătăţii mele conjugale, care m-a întrebat:

— Ce lumină se vede aici?

Am râs şi i-am răspuns, într-o doară, că avem fantome.

Adevărul e că habar n-am ce poate fi. Nu-mi vine să cred că e un fir de praf în lumina bliţului, cum mi s-a sugerat pe facebook – e prea mare şi prea cade ca o ghiulea. Dar îmi place să-mi imaginez că a trecut pe la noi sufleţelul altei pisici. Poate al motanului Baghi, sau al motanului Iţic. Sau al motănelului Samson, coleg de creşă & grădiniţă cu Chiţurina.

Iată trecerea luminii bizare, redată cu încetinitorul:

Jumătatea mea conjugală zice că e totuşi un banal fir de praf, probabil căzut din tavan, care-a trecut prin faţa obiectivului, foarte aproape. Ceea ce ar însemna că eu am văzut de fapt lumina pe ecran, nu cu coada ochiului.


COMPLETARE:

Cornelia Crina mi-a atras atenţia că în secundele 2-3 apare, dispare şi iar reapare o altă luminiţă, una mai palidă, care trece în diagonală, de la stânga la dreapta, pe deasupra pisicii. Mai jos o puteţi vedea şi pe ea în mişcare încetinită.

De fapt, cred că sunt 2 luminiţe care se mişcă pe traiectorii diferite.

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în ciudăţenii, de-ale mele, elucubraţii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Chiţurina, şobolanul şi lumina căzătoare neidentificată

  1. Foarte interesant fenomenul. 😊

    Apreciat de 1 persoană

  2. He, he, dar lumina de la secundele 2-3, cea care trece in diagonala de la stanga la dreapta imaginii, n-ai vazut-o? Mie mi se pare ca se zbenguie ceva pe-acolo, totusi.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Carmen Topa zice:

    waw Lumini neidentificate si mister….
    In viata si in casa unei persoane ca tine, pentru care fantasticul este a doua natura, nu se putea intampla altceva 🙂 🙂 🙂
    Sa ai o saptamana minunata! Cita

    Apreciat de 1 persoană

  4. Pingback: Chiţa şi luminiţa | VERONICISME

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.