De curiozitate

Care e deosebirea dintre fetişurile naturale şi cele artificiale? Există din ambele soiuri? 😲 

Anexez cea mai completă definiţie a fetişului (cu sensul său de mai sus) disponibilă în dexonline:

Idee, principiu, concepție care constituie obiectul unei adorații oarbe și lipsite de discernămînt și care este invocat(ă), împotriva oricărei rațiuni, ca autoritate indiscutabilă, trebuind să se bucure de o recunoaștere absolută.

N-o să răspund la comentarii; n-am timp şi, pe de altă parte, nu vreau nici să contrazic, nici să aprob vreun răspuns. Sunt doar curioasă să aflu părerile celor dispuşi să şi le dezvăluie.

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale altora, Help me! Please! și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la De curiozitate

  1. Suzana zice:

    Cred ca astfel de postari cu comentarii fluviu, ma cam depasesc, inclusiv ca timp alocat. Acum ca am citit despre cuvant, constat ca nu prea l-am folosit…
    Iti spun doar weekend placut, draga Vero! ❤️😘
    Fetişurile le las pe alta data…

    Apreciat de 1 persoană

  2. CARMEN zice:

    ciudata tema de discutie ☺ Mai mult decât definitia, nici eu nu am habar, de aceea am cautat ceva explicatii pe net. Si am gasit la wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_fetishism

    Acolo zice ca:

    „Într-o analiză a 48 de cazuri de fetișism clinic în 1983, fetișurile au inclus îmbrăcăminte (58,3%), articole din cauciuc și cauciuc (22,9%), încălțăminte (14,6%), părți ale corpului (14,6%), piele (10,4%) și moale. materiale sau țesături (6,3%).
    Un studiu din 2007 a numărat membrii grupurilor de discuții pe Internet cu cuvântul fetiș în numele lor. Dintre grupurile despre părți sau trăsături ale corpului, 47% aparțineau grupurilor despre picioare (podofilie), 9% despre fluide corporale (inclusiv urofilie, scatofilie, lactafilie, menofilie, mucofilie), 9% despre dimensiunea corpului, 7% despre păr (păr fetiș) și 5% despre mușchi (cultul muscular). Grupuri mai puțin populare s-au concentrat pe buric (fetishism buric), picioare, păr de pe corp, gură și unghii, printre altele. Dintre grupurile despre îmbrăcăminte, 33% aparțineau grupurilor despre haine purtate pe picioare sau pe fese (cum ar fi ciorapi sau fuste), 32% despre încălțăminte (fetișismul pantofilor), 12% despre lenjerie intimă (fetișismul lenjeriei de corp) și 9% despre întreg – îmbrăcăminte corporală, cum ar fi jachete. Grupuri de obiecte mai puțin populare s-au concentrat pe articole pentru acoperirea capului, stetoscoape, articole de mână, suzete și scutece (fetișismul scutecelor).
    Asfixia erotică este utilizarea sufocării pentru a crește plăcerea sexuală. Fetișul include și o parte individualizată care implică sufocarea în timpul actului de masturbare, care este cunoscută sub numele de asfixiere autoerotică. Acest lucru implică de obicei o persoană conectată și sugrumată de un dispozitiv de casă care este suficient de strâns pentru a-i oferi plăcere, dar nu suficient de strâns pentru a o sufoca până la moarte. Acest lucru este periculos din cauza problemei căutării hiperactive a plăcerii, care poate duce la strangulare atunci când nu există nimeni care să vă ajute dacă dispozitivul devine prea strâns și sugrumă utilizatorul.
    Devotismul presupune a fi atras de dizabilitate sau modificări ale corpului asupra altei persoane care sunt rezultatul amputării, de exemplu. Supunerea este doar un fetiș sexual atunci când persoana care are fetișul consideră că partea corpului amputat de pe o altă persoană este obiect de interes sexual.”

    (am tradus cu google) si de aici, nu pot decât sa presupun ca „naturale” sunt cele legate de materie vie, iar cele „artificiale” sunt legate de obiecte/articole… Na, habar n-am dar m-am bagat si eu în discutie, ca mararul în ciorba! ☺☺☺

    Un final de saptamâna agreabil, Vero draga!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Pingback: Poze | VERONICISME

  4. Aldus zice:

    Probabil ale lor sunt naturale. 😆

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.