O floare şi două aniversări

Avem în apartament doi trandafiri. Din ăia japonezi. Sunt rude, unul, nu mai ştiu care, e puiul celuilalt.

Despre unul, numit de mine Balconiardul, aţi mai citit pe-aici, i-aţi văzut o parte din flori. El e trandafirul meu, pen’ că balconul e lângă sufragerie, unde-mi am eu „biroul”. Şi peste iarnă stă chiar în sufragerie. În sufragerie a înflorit ultima oară, în ianuarie. Acum e doar frunzos, numai bun să doarmă Ziţa/Chiţa/Chiţurina la umbra lui.

Celălalt stă în bucătărie. Ca să nu-i zic Bucătarul, o să-i zic Băcătăriardul. 😀
Bucătăriardul  e trandafirul jumătăţii mele conjugale, care îşi are în bucătărie şi „biroul” şi „atelierul de lucru” – inclusiv de sudură. 😀

(Menţionez că grădinarul nu-s eu. În nădejdea mea, sărmanii trandafiri s-ar usca, morţi de sete.)

Acum, după ce v-am spus cum îi cheamă şi unde se află ei, pot să trec la subiect:

Bucătăriardul a adus azi pe lume a doua lui floare de anul ăsta. Exact azi, când două prietene de-ale mele şi sărbătoresc ziua de naştere.
Pe una, Viorica, cea mai bună prietenă a mea din copilărie, n-am mai văzut-o de vreo 20 de ani, fiindcă e în Canada.
Pe cealaltă, Suzana, o bună prietenă din blogosferă, n-am văzut-o niciodată (n-aş fi ştiut că azi e şi ziua ei dacă nu mi-ar fi spus Facebook-ul), dar, cine ştie, poate că nu e timpul pierdut, încă n-au intrat zilele-n sac. 🙂

Ei, în lumea noastră virtuală, le pot trimite amândurora floarea zilei. Iat-o, în două poze, făcute cu două telefoane:

Floarea se uită pe geam. Acum, pe căldură, priveşte printre florile draperiei (care, dacă nu mă-nşeală memoria, e dintr-un material primit cândva cadou de la mama Vioricăi).

Şi, dacă florile pot vedea, privirea ei ajunge cu siguranţă, pe rând, până la cele două sărbătorite, purtând urările mele de bine. Să le fie anii mulţi şi frumoşi, cu senin pe frunte şi în suflet!

Apropo, Facebook-ul are părţile lui bune. Una e asta, menţionarea zilelor de naştere – pentru cei care vor să se ştie când au venit pe lume. Şi eu am nevoie adesea să mi se aducă aminte. Nu în cazul Vioricăi, evident*, dar de ziua lui Dragoş am uitat. Abia azi mi-am amintit (probabil prin asociaţie de idei) şi am ajuns pe blogul lui cu o urare.


* Cândva era mai mică decât mine cu 9 centimetri şi cu 9 zile. Eu am crescut în înălţime doar până pe la 11-12 ani. Ea a continuat până pe la 18, când s-a oprit, pesemne fiindcă tocmai mă ajunsese din urmă.

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în din tot sufletul și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la O floare şi două aniversări

 1. Drugwash zice:

  Cumva opus titlului (tradus) al unui film vechi (indian?), aici văd că avem… două flori şi un grădinar. 😆

  Foarte frumoase florile, mai ales cînd ştiu cît de pretenţioşi sînt „japonezii”; am avut şi noi cîndva, demult, pe cînd eram copil dar nu-mi aduc aminte să fi rezistat mult. Viaţa la casă e grea uneori şi pentru oameni, darămite pentru flori sensibile.

  În altă ordine de idei, abia acum văd în ce hal pot polua javrele de la WP articolele oamenilor cu reclamele lor jegoase. Amărîtul ăsta de browser părăsit de creatori nu are ce-i trebuie ca să blocheze mizeria, iar cel de zi cu zi a devenit şi mai incompatibil decît era pînă de curînd. 😦

  Am încercat să urez Suzanei La mulţi ani, să vedem dacă s-a lipit ceva, că ăia de la guglă sînt şi mai tembeli decît ai noştri. O lume nebună, nebună, nebună…

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Acum avem chiar vreo 4 flori, grădinarul a mai pus doi pui. Pusese patru, dar numai doi s-au prins.

   La Suzana toate comentariile trebuie să fie mai întâi aprobate.

   Eu acum folosesc Brave ca browser principal – că scoate reclamele. Cel mai mult îmi place că pot asculta muzică pe YouTube fără să mă trezesc cu o reclamă la jumătatea cântecului. Asta mă enerva în cea mai mare măsură.

   Apreciat de 1 persoană

   • Drugwash zice:

    Să vă trăiască şi să vă bucure cu multe flori frumoase acei puiuţi. 🙂

    Cu guglă am avut numai experienţe nefericite, aşa că nu am (din nou) aşteptări. Sper ca într-un fel sau altul urările să-i parvină Suzanei, măcar atît pot face ca mulţumire pentru ajutorul oferit.

    Pe Linux e cumva mai greu cu alesul browserelor, iar unele par a fi în regulă dar nu sînt. În plus nu-mi place să schimb „prin casă”, e o discuţie mult mai largă decît atît dar nu am chef acum să intru în amănunte. Am folosit Pale Moon pe XP cu o sumă de extensii şi pînă acum a fost relativ OK şi pe Linux cam cu acelaşi profil, dar WP au modificat iar ceva ca să introducă incompatibilităţi.

    În ce priveşte iutubul eu întotdeauna descarc filmările cu ajutorul unui site anume şi le urmăresc offline în player-ul preferat, dacă chiar e nevoie să ajung la ei. Apropo, şi site-ul respectiv e plin de reclame oribile, dar cu ajutorul extensiilor din Pale Moon l-am „domesticit” definitiv. Cred că aş fi luat-o razna într-un hal fără hal dacă aş fi fost supus continuu imbecilităţii reclamelor în ultimii ani. Sau aş fi renunţat şi la internet aşa cum am renunţat la radio şi teve – tot din cauza reclamelor. Mi-e efectiv greaţă de ele.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Pe Linux nu l-am folosit niciodată. Aş putea să-ncerc, dar pur şi simplu mi-e lene.

     Am găsit şi eu un site cu care să descarc de pe YouTube. Dar mi-e lene şi să pun tot ce-am descărcat într-o ordine; şi unele sunt descărcate de câte două sau trei ori, cu nume diferite, YouTube îmi face singur „mixaje”, cum le spune el, în funcţie de ceea ce am like-uit. Şi cântă în timp ce-mi văd eu de altceva. (Dacă altceva ăla mă absoarbe, nici nu mai ştiu ce muzică ascult.)

     Mă-ntreb cui nu i-o fi greaţă de reclame.

     Apreciat de 1 persoană

     • Drugwash zice:

      Apoi eu nu mai am altceva decît Linux de vreo trei ani, aşa că n-am de ales.

      De descărcat o fac doar dacă mi se pare că merită. Am dosare cu subdosare pe categorii, ca ajutor pentru memoria din ce în ce mai slabă. Nu intru niciodată pe paginile iutub, iau link-urile de unde sînt publicate (bloguri, forumuri) şi merg direct pe site-ul de descărcare, aşa că nu-mi bat capul cu laicuri şi mixaje.
      Oricum, de la o vreme descarc mai mult chesti tehnice, nu muzică, fiindcă pentru aia trebuie o stare anume pe care extrem de rar o mai găsesc şi nici nu durează prea mult.

      Despre reclame numai de bine, ca despre morţi – că poate cîndva curînd s-o adeveri. 😉

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

       Eu nu descarc decât muzică de operă, în 2 dosare mari: Hvorostovsky şi Restul. Şi mai am un dosar cu diverse chestii aşa-zis conspiraţioniste – mai ales fiindcă mă tem să nu dispară de pe net până când îmi fac eu timp să le văd de la cap la coadă. Şi pe multe încă nu le-am văzut.

       Apreciat de 1 persoană

       • Drugwash zice:

        M-am îndepărtat de operă, dacă am fost vreodată aproape (cîndva, pentru scurtă vreme, am fost).

        De conspiraţii mi s-a urît, cred că am aflat tot ce se putea afla. Dreptu-i că dispar foarte rapid din zona publică, de-aia le-am luat şi eu la vremea lor. Acum doar mă delectez cu ce pică mai „artistic”, că viaţa-i (din ce în ce mai) scurtă. 😉
        Pentru moment însă cel mai artistic mi se pare un somn bun. 😀

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        La ora asta şi mie mi se face poftă de somn, 😀
        Somn uşor şi vise plăcute!

        Apreciat de 1 persoană

 2. Suzana zice:

  Chiar daca nu se prea obisnuieste, ne-am petrecut ziuua la niste prieteni, cam neuzual, dar asa s-a intamplat. Pe FB nu am mai intrat si sper sa mai stiu parola. Mi-ai facut o surpriza deosebita cu floricelele. Ca sa rasucesc ideile, universul a conspirat sa infloreasca ca sa le poti trimite virtual… 🙂
  Multumesc din suflet pentru ganduri, draga Vero! Si cred ca mi-ai dat un impuls sa reincerc si eu sa mai iau un trandafir, chiar daca incepe sa fie complicat cu plantele cand plecam. Am o intreaga procedura… 😀
  Cat priveste platformele, sunt cam bete in ultima vreme. O data mi-a cerut confirmarea ca nu sunt robot la propriul comentariu pe blog…
  O duminica minunata si odihnitoare sa ai! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   E bine să mai facem, din când în când, câte ceva mai puţin obişnuit. 🙂
   Dacă ai uitat parola de la FB, o poţi schimba, Trebuie doar să ştii de la ce adresă de mail ai făcut contul.
   Îţi spun încă o dată LA MULŢI ANI, dragă Suzana, şi îţi doresc o duminică în totalitate pe placul tău! ❤

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.