Gândurile sunt libere

Die Gedanken sind frei.

Am auzit prima oară cântecul ăsta într-un film cu acţiunea plasată într-un lagăr de concentrare nazist. În ultima vreme îmi tot revine în minte (oare de ce? :mrgreen: ) şi azi am găsit de cuviinţă să-l caut cu Google, aşa, ca să aflu mai multe despre el. Printre altele, am dat şi de ceva de care uitasem, matildit de mine cu un pic mai mult de 7 (şapte) ani în urmă.

ropot de secunde...

Libere, fireşte, ca păsările cerului…

Uitaţi-vă la Grişka, aici(hai, daţi un clic, că n-o fi foc!); e liber să se gândească, plin de speranţă, c-o să prindă lăstunii de dincolo de plasă 🙂

În plus, s-a dovedit că există telepatie, telekinezie… Gândurile sunt atât de libere încât pot trece de la un om la altul, pot clinti obiectele din loc… Mi-ar plăcea să scriu despre libertatea gândurilor în contextul fenomenelor paranormale, dar… Sunt liberă să mă gândesc ce bine ar fi dacă aş putea dilata timpul, dacă l-aş putea opri… Dar de la gândul ăsta la faptă e „o cale atât e lungă”… Aşa că, pe moment, n-am timp 🙂

Vezi articolul original

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în amintiri, de pe blogurile mele, despre lume şi viaţă :P, reblog și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Gândurile sunt libere

 1. Drugwash zice:

  Cred că şi ideea principală a cîntecului începe să se piardă. Sugestiile externe, prin diverse metode – simple ori sofisticate – pot modela gîndurile, făcîndu-le captive unui univers fals. Sincer nu ştiu cît la sută din populaţia lumii gîndeşte cu adevărat liber, prin propriile filtre, fără a fi afectaţi de „filtrele” divers „colorate” – după necesităţi – impuse de aşa-zisele autorităţi mînă-n mînă cu mass-media. 😦

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Mă tem că ai dreptate. Mulţi şi-au aruncat propriile filtre la gunoi. Şi am impresia că mai degrabă şi le-au păstrat oamenii simpli, fără prea multă şcoală. Intelectualii de marcă par mai uşor de prostit.

   Apreciat de 2 persoane

   • Drugwash zice:

    Eu aş zice că oamenii simpli nu prea au nici timp nici capacitatea să gîndească corect şi raţional, să pună informaţiile cap la cap şi să ajungă la o concluzie care să le determine drumul de parcurs. Poate doar o intuiţie nativă să-i ajute, altfel cred că şi ei – sau tocmai ei – acceptă fără crîcnire poveştile oficiale.

    Cu intelectualii, şi în special cei de marcă, cei aflaţi în vizorul public, situaţia cred că e diferită; bănuiesc că majoritatea sînt conştienţi de mare parte din adevăr dar multe motive îi împiedică să vorbească şi să acţioneze în consecinţă. Frica ar fi primul şi cel mai important dintre motive; nu neapărat pentru propria persoană cît pentru familie şi ceilalţi dragi din jur, dar şi pentru locul de muncă de obicei prestigios şi bănos, pentru poziţia în societate şi imaginea publică pe care-o au de apărat. După cîte am văzut într-un documentar anume cîteva persoane care au „îndrăznit” să expună public diverse oficialităţi şi manevrele lor ascunse, la scurt timp au sfîrşit la şase coţi adîncime. Da, frica conduce lumea dintotdeauna.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Oamenii simpli nu sunt proşti. Nu se poate pune semnul egal între incultură şi prostie. Şi da, intuiţia lor nativă nu e alterată, logica le e mai puţin pervertită.
     La intelectuali, ar fi trebuit poate să pun „de marcă” în ghilimele. Nu m-am referit în special la oameni celebri, prestigioşi, ci la nişte neica nimeni ca mine, dintre care pe unii îi credeam mai cu moţ decât mine, dar care au devenit propovăduitori benevoli şi intransigenţi ai teoriilor oficiale şi pentru care orice le contrazice e implicit „fake”.

     Apreciat de 1 persoană

     • Drugwash zice:

      Nu e vorba de prostie aici ci de lipsa unei experienţe în mai multe domenii care să le ofere posibilitatea de a analiza în profunzime informaţiile pe baza unor criterii cunoscute şi acceptate general.
      Omul simplu care îşi cunoaşte doar meseria şi merge la muncă „nine to five” iar acasă se aşază la teveu să se odihnească, nici măcar nu va avea habar că există „nişte unii” care scormonesc adevărul prin lăzile de gunoi ale elitei şi caută să-l prezinte lumii întregi. Şi nici măcar nu-i va da prin cap să pună sub semnul întrebării povestea oficială, fiindcă nu are timp să gîndească cu atîtea sarcini cîte are pe cap.

      Intelectualii de carton nici nu merită băgaţi în seamă, însă din păcate ei sînt ei care apar pe sticlă şi dictează povestea celor din faţa ecranelor. Ceilalţi ca noi fie se zbat să rămînă la suprafaţă fie se afundă.

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

       Dar, dar omul simplu înzestrat adesea cu o logică bună îşi dă seama că, dacă spui că pentru a ne feri de boală trebuie să evităm aglomeraţia, e absurd să spui pe urmă că ne protejezi reducând programul de lucru al magazinelor, ceea ce le face mai aglomerate în timpul acelui program redus. Îşi dă seama şi că e absurd să nu-l laşi să circule noaptea, când oricum n-are unde se duce, că localurile şi sălile de spectacol sunt închise (sau nu e el primit acolo). Vede şi că are rude sau cunoştinţe vaccinate care se îmbolnăvesc sau chiar mor, sau o mierlesc după vaccin, face rost de arbidol sau ivermectină de pe piaţa neagră şi scapă de boală tratându-se cu ele, are părinţi sau bunici pe care-i internează la spital pentru o durere de şale şi-i ia de-acolo peste două zile în sac negru, declaraţi morţi de covid după ce au fost intubaţi. Şi trece toate astea prin filtrul lui propriu, iar când îi vorbesc un doctori cu renume la TV spune, ca soacră-mea (fie-i ţărâna uşoară): „Prostii de-a lor, mamă, prostii de-a lor.” Sau se duce pe la mănăstiri şi acolo i se spune, ca unei rude de-a bărbatului meu: „Nu te vaccina, Mărie, nu te spurca şi nu te da necuratului acuma, la bătrâneţe.”

       Apreciază

       • Drugwash zice:

        Prea puţini pot face legăturile astea de care spui, ar însemna să facă parte din tagma celor care se îndoaie de povestea oficială şi care au timp să gîndească. A, dacă le spune cineva de încredere ce să facă atunci aşa vor face… probabil. Dacă nu, fac cum li se spune la teveu, la radio, în publicaţii offline şi online, pe panourile publicitare, pe toţi stîlpii şi pereţii etc.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Poate, dar în ciuda propagandei îndrăcite provaccinare, la noi nevaccinaţii sunt încă majoritari.
        Lângă un Lidl de aici e un centru de vaccinare, gen baracă & cort. Am fost miercuri acolo la cumpărături, era absolut pustiu.
        Iar când am făcut pozele alea gri am fost la ţară, la parastasul socrului. Singurul vaccinat de acolo era cumnatu-meu (inginer de meserie); restul sătenilor participanţi n-au studii superioare, dar TV au toţi, unii au şi telefon mobil – cu internet.

        Apreciază

       • Drugwash zice:

        Apoi ce să spun – noi, românii, sîntem daţi dracu’, da’ nici ăla nu vrea să ne ia! 😆

        Apreciat de 1 persoană

 2. Suzana zice:

  Sunt incredibil de multe descoperiri despre energii si ganduri si puterea lor si toate subiectele de care ai spus. Mi se par fabuloase si este foarte greu de ajuns la ele cu adevarat. Pentru eu cred ca sunt multe lucruri deja descoperite pe care noi nu ar trebui sa le aflam pentru ca daca le-am sti cine stie ce am putea face… 🙂 Cred ca exista acea librarie universala din care ajung spre noi diferite idei, care este un cumul energetic din toate timpurile, nu stiu daca e prea corect exprimat. Am inceput sa am o idee ciudata in ultimul timp, pe masura ce mai urmaresc pe cei despre care mai amintesc pe blog ( Tolle, Dispenza, Bruce, Anthony si altii). Acesti oameni sunt din ce in ce mai prezenti pe de o parte si de cealalta sunt ceilalti care incearca exact opusul, sa ne distruga mental.
  Si acum pare o batalie care pe care, problema este ca noi trebuie sa intelegem ca suntem mai mult si ca putem face lucruri cu mintea noastra – ma gandesc la sanatatea noastra in primul rand- ; am citit niste marturii incredibile -. Daca am putea intelege ca doar impreuna energiile noastre nu se aduna ci se multiplica! In fine, scuze, m-am ambalat.
  Stii ce am constatat? Cand nu ma gandesc la timp si cand lucrez concentrat, termin repede si fara probleme. Nu e ca si cum timpul se dilata, ci doar e atat cat am nevoie. Ce zici de abordare?
  O saptamana frumoasa, draga Vero. Pana la urma daca noi nu am fi nici timpul nu ar exista, pentru ca nu are cine sa-l constate… 😀 Asa ca…
  Imbratisari cu drag! ❤

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Sunt convinsă că există puteri ale gândului pe care le avem cu toţii, dar nu le putem controla. Şi că dacă le-am putea controla cu toţii… cei mai mulţi le-ar folosi ca să facă rău.

   Cu timpul… cred că depinde ce lucrezi. Degeaba mă concentez când traduc, când ridic ochii şi mă uit la ceas văd a trecut chiar şi de două ori mai mult timp decât aveam impresia. La fel şi când se-ntâmplă să scriu.

   Te îmbrăţişez şi eu şi îţi doresc o săptămână frumoasă, dragă Suzana! ❤

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.