Feisbuchiseli

Înainte scriam pe blog câte ceva  şi apoi puneam link pe Facebook. Acum Facebook-ul nu-mi mai acceptă linkurile, aşa că iau cu copy-paste ce-am scris acolo şi pun aici. 😛 😀


***

***

***


Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele, despre lume şi viaţă :P și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Feisbuchiseli

 1. Suzana zice:

  Chiar daca vremurile sunt cum sunt, nu am chef sa vorbesc despre acest subiect, despre care
  am alte pareri!
  Profit de bresa de la tine, sa-ti urez liniste bucuroasa in ziua de Florii!
  Sanatate si senin, draga Vero, tie si intregii familii. 🙂 ❤

  Apreciat de 1 persoană

 2. Drugwash zice:

  Am citit. Cap-coadă, cu întîrzierea de rigoare. Bieţii „şomeri” în albastru, aşteptînd să „potcovească” vreun amărît ca să-şi facă planul la amenzi. 😦

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Am înţeles că unii chiar s-au plâns de planul ăsta, care le amăra şi lor viaţa. 😦

   Apreciat de 1 persoană

   • Drugwash zice:

    Poate din comoditate, sau de frică să nu fie linşaţi la un moment dat. Altfel nu cred să le fi crescut brusc vreo conştiinţă. Ştii vorba: „when you’re a hammer, everything looks like a nail”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Am înţeles că şefii îi apreciau în funcţie de numărul persoanelor sancţionate şi asta îi nemulţumea pe unii.
     În pericol de linşaj nu cred c-au fost; suntem o turmă docilă.

     Apreciat de 1 persoană

     • Drugwash zice:

      Hehe, cu cîtă vehemenţă a negat mai demult şefu’ cozilor de topor că s-ar fi dat (oficial) plan de amenzi, da’ cine dracu’ să-i mai creadă pe nemernicii ăştia, arde-i-ar focu’ cu politica lor cu tot. Sigur că au fost nemulţumiţi toţi poliţaii burtoşi care nu mai puteau alerga după vreunul mai sprinten care nu stătea sluj să-şi ia amenda neconstituţională. N-am să uit în veci cum la început, pe vremea declaraţiilor, pe-o alee dosnică din centru doi ghiolbani în albastru o flancau pe o biată bătrînică răscolindu-i actele şi probabil amendînd-o fiindcă „îndrăznise” să iasă pe stradă în afara orelor „legale” impuse în mod arbitrar şi complet cretin.
      Da, marea majoritate sînt o turmă. Sper să am curajul, puterea şi şansa să dovedesc că nu fac parte din ea.

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

       Programul ăla pentru bătrâni mi s-a părut o idioţenie. Spui există un virus uşor transmisibil, periculos mai ales pentru ei, şi îi aperi silindu-i se îngrămădească toţi la cumpărături în acelaşi interval de numai 2 ore?!
       La fel de aberantă mi se pare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii. E mai periculos noaptea, când iese puţină lume, când magazinele sunt închise, localurile sunt acum închise şi ele, decât ziua, când ne foim toţi în toate părţile – la lucru, la cumpărături, la plimbare, la cârciuma din colţ?
       Am senzaţia că trăim într-un ospiciu condus de nebuni.

       Apreciat de 1 persoană

       • Drugwash zice:

        Ai înţeles perfect! Pentru orice om care are cu ce gîndi e clar că măsurile astea restrictive nu au absolut nici o legătură cu aşa-zisul virus ci fac parte din campania de docilizare forţată, pe de o parte şi pe de alta din măsurile de prevenire a construirii unei Rezistenţe. Poate sînt eu nebun dar toate semnele indică faptul că sîntem sub ocupaţie. Şi nu mă refer strict la ţara noastră ci la întreaga planetă.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Mi-au plăcut întotdeauna distopiile, însă nu mi-am dorit niciodată să mă trezesc în una. 😦

        Totuşi, dacă poţi privi cu detaşare, spectacolul e extrem de interesant.

        Apreciat de 1 persoană

       • Drugwash zice:

        Cred că putem spune „au plăcut” într-un sens „întunecat”, adică mai mult o apreciere la adresa imaginaţiei sau premoniţiei, dacă nu chiar informaţiilor din interior, ale autorilor. Asemenea lumi imaginare ar trebui să servească exclusiv ca un semnal de alarmă, nicidecum ca idei „creative”. Infimele rămăşiţe de memorie nu-mi permit să enumăr cu certitudine ce anume am citit/vizionat din copilărie pînă acum însă am undeva adînc îngropate în conştiinţă idei şi imagini oribile despre posibile lumi distopice, care din cînd în cînd ies la suprafaţă pentru a se confunda cutremurător cu realitatea. Şi fii sigură că nici eu nu mi-am dorit vreodată să experimentez pe viu asemenea nebunie. Dar iată că viaţa ne plesneşte nonşalant şi zîmbind peste bot, flipping the bird at us.

        Şi da, datorită personalităţii mele (bipolare?) uneori – deseori – pot privi totul ca pe un film – prost – ce se derulează pe un ecran închiriat pe scurtă vreme comparativ cu Eternitatea. Pot fi extrem de detaşat şi obiectiv, ca unul care efectiv nu mai are nimic de pierdut – fiindcă aşa-zisa „viaţă”, în fapt doar o existenţă mizeră şi lipsită de sens – nu mai are absolut nici o importanţă pentru mine.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Da, sensul verbului „a plăcea” e, în cazul ăsta, exact cel descris de tine.

        Şi eu pot privi deseori cu detaşare, nu fiindcă n-aş avea nimic de pierdut, ci – presupun – ca mod de negare a spaimei. (Trebuie să mă mai gândesc la asta. 🙂 )

        Apreciat de 1 persoană

       • Drugwash zice:

        Da, trebuie să ne gîndim într-o totală profunzime. În primul rînd să aflăm cine sîntem cu adevărat. Asta cere o analiză pe care puţini sînt capabili să o ducă la bun sfîrşit.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.