Buruiană rea

Ieri dimineaţă, „răsfoind” televizorul, am ajuns la Trinitas tocmai când turmei păstorite i se oferea o listă (care presupun că se voia exhaustivă) cu numele celor care trebuie felicitaţi de Florii.  Am remarcat că e în ordine alfabetică, aşa că am ascultat-o până la sfârşit. Am ciulit foarte bine urechile la litera V, dar nu, de Veronica nici vorbă.

Şi, ce să zic, nici nu pot pretinde că sunt obişnuită să primesc felicitări de Florii. Ieri mi-a urat „la mulţi ani”, din proprie iniţiativă, o singură persoană (şi  nu una din familie, nici din tagma prietenilor apropiaţi); plus două pe care le-am tras eu de mânecă.

Veronica austriaca

Concluzia :
Cele cca. 500 de specii despre care vorbeşte Wikipedia nu sunt flori, sunt buruieni! O să-mi schimb subtitlul blogului în ceva gen „Vero, buruiană rea” – că tot mi se spune în ultima vreme că-s rea (mi-a zis-o şi administratorul site-ului care-mi şutise poezia cu bunica, pen’ că am îndrăznit să mă supăr în loc să le fiu recunoscătoare). Dar iau asta drept compliment (când eşti bun lumea te crede de obicei prost, nu? :mrgreen: ) şi drept dovadă că m-am adaptat la din ce în ce mai minunata lume în care trăim.


Vă rog, reţineţi că nu am scris cele de mai sus ca să primesc acum diverse urări în comentarii – şi ţineţi cont de asta. Sper că vă pot mulţumi pentru înţelegere.

Publicitate

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele, despre lume şi viaţă :P și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Buruiană rea

  1. Discutia asta am avut-o si noi la serviciu cu privire la numele de Luminita. Exista luminita-de-seara ca planta, chiar medicinala, dar numele vine de la cuvantul lumina, asa ca nu corespunde criteriilor. Veronica are semnificatia de adevarat, real, combinat cumva si cu icoana, gasesti explicatii pe net. Numele latine ale plantelor sunt date de cei care le-au catalogat prima data si sunt uneori nume ale rudelor sau apropiatilor acestora, Asadar nu e vorba de un nume derivat dintr-un nume de floare, originea lui este alta. In acest caz, numele plantelor vine de la Sfanta Veronica.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

      Ai dreptate, fireşte 🙂 S-ar putea adăuga şi faptul că în calendar există Sf. Veronica, dar (cel puţin din câte ştiu eu) nu şi Sf. Viorica, Violeta, Crina, Margareta, Florica etc.
      Dar mă distrează/încântă faptul că numele meu se regăseşte în denumirile savante ale unui atât de mare număr de plante (bănuiesc că toate au şi o denumire populară fără legătură cu numele meu – despre a cărui origine am primit explicaţii corecte încă din copilărie).
      Iar ideea cu buruienile, care mi-a venit ieri – uau! – m-a distrat la culme.
      O să spui că n-am scris articolul într-o cheie potrivită – m-am mulţumit doar cu maimuţoii inseraţi. Drept este. Am sperat că, în actuala sa formă, ar putea stârni comentarii mai interesante. De-aia am întârziat şi cu acest răspuns.
      Dar văd că mi-am făcut speranţe deşarte, comentariul tău e singurul comentariu. 😆

      Că Luminiţa e şi numele unei flori nu ştiam. 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  2. Suzana zice:

    Sunt chiar incalificabila sa nu realizez asa ceva! Chiar nu imi explic!
    Dar chiar si asa, sper ca accepti urarile de La Multi Ani la nenumarate ore distanta!
    Sa fii sanatoasa si sa mai scrii cateva carti! Numai bine, draga Vero! 🙂 Imbratisari! ❤

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.