Poticneala

M-am trezit fugărită lepşuită la început de an, m-am întrebat dacă să stau sau să fug şi am ales varianta brevetată de o găină înţeleaptă, adică am decis să mă împiedic, şi iată ce-a ieşit când m-am poticnit (cu menţiunea că întrebările-s preluate cu aşa-numita metodă savantă copy-paste, deci nu veniţi la mine cu sugestii şi reclamaţii pentru ortografie, punctuaţie şi alte alea):

1. Scrieti minim 1 lucru despre care credeti ca va face de neinlocuit pe dvs personal
    a) la serviciu

Nu’ş cine e  inspiratul autor al (inspirata autoare a) întrebării, dar ţin să-i atrag atenţia că nu toată lumea are serviciu. Eu, de pildă, mi-s de-aia cu lancea liberă şi neatârnată, deci nici măcar nu umblu cu ea de gât, dar am un vechi colaborator cu mai multe lănci în dotare:

Iar colaboratorul e unicat, deci… Q.E.D.!

    b) off serviciu

Nu pot să sufăr romengleza de baltă/lac/mare/ocean/uscat, recte expresiile gen „offserviciu”, folosite pe o scară atât de înspăimântător de largă, încât bănuiesc că, dacă încă nu-s de neînlocuit, măcar voi deveni curând unica persoană alergică la aşa ceva.

Dar constat că-mi plac în schimb vestigiile din coasta Romei, recte „recte”. Cele din coasta Daciei îmi plac numai partial, fiindcă pot mânca raţă de varză, dar barză pe varză… Niet!  (După cum se vede, îmi place şi cel puţin o negaţie din vastele stepe de la răsărit, plus cel puţin un diminutiv, recte „Grişka”.)

2. Scrieti minim 1 lucru pe care aveti de gand sa il indepliniti, sau sa il achizitionati, sau sa il imprumutati, sau sa il folositi in mod cat mai egoist posibil doar pt dvs personal in noul an 2018.

– de îndeplinit – scris elucubraţiile personale;

– de cumpărat – ţoate şi încălţări, ca tot omul normal, numai pentru uz personal;

– de împrumutat – nţ, nu-mi place nici să iau, nici să dau cu împrumut;

– de folosit – laptopu’ şi mobilu’.

3. Descrieti o tinta sau un tel care v-ar tenta pt o posibila indeplinire in 2018, despre care aveti impresia ca este intr-adevar dificil de atins pt dvs personal, insa despre care credeti ca ar merita ceva efort sustinut din partea dvs.

– ora „stingerii” = cel târziu 1 a.m. (ora Bucureştiului);

– mai puţin blogărit (scris & comentat prin vecini) & mai puţin facebook;

– slăbit 10 kg.

4. Daca ati fi obligat sa faceti intre 6 si 12 saptamani de munca voluntara sau patriotica in 2018 intr-un regim de program de lucru normat pt eficienta si calitate de 8 ore/zi si cu cazare, masa, echipament de lucru, si transport asigurate, si ati avea posibilitatea sa va alegeti o activitate anume intr-o locatie anume, sau chiar multiple activitati in multiple locatii, la ce activitate/activitati v-ati inscrie?

– îngrijire pisici cu aparţinătorii bipezi plecaţi în concediu.

5. Alegeti-va si scrieti un motto sau un citat sustinator de moral in caz ca veti fi obligat(a) sa faceti munca voluntara sau patriotica in 2018, sau doar asa in general pt dvs in 2018.

6.  Scrieti minim 1 lucru excesiv de riscant din punctul dvs de vedere pe care presimtiti ca il veti avea de indeplinit in 2018 (daca sunteti o persoana mai adversa la riscuri), sau pe care chiar ati visa sa il indepliniti in 2018 (in caz ca sunteti o persoana careia chiar ii plac riscurile).

– plecat în vacanţă la mare cu Grişka/Teroarea Gri/Teroristul Rus & Ziţa/Chiţa/Chiţurina.

Cât despre lepşuit, alerg după oricine are chef să se lase prins(ă) sau să se poticnească.

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

25 de răspunsuri la Poticneala

  1. A thorn in your side zice:

    Asta sună a studiu de piaţă. Or avea de gînd criminalii din guvern să ne mai fu… gărească o obligativitate gen muncă patriotică şi să-i concedieze pe ăia care refuză? Că deja au început bine anu’, n-ar mai apuca ziua de mîine leprele dracului! 😦

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cudi zice:

    (mă întreb dacă și eu mă fac vinovată de păcatul romenglezei… Dar ca extremă și exemplu negativ, are Mihai un prieten, care a ajuns în Canada înaintea lui. Când s-au întâlnit, prietenul român nu prea mai știa românește, îi tot dădea înainte cu yeah, ok, yeah, yeah… pocea cuvintele etc. Și venise doar cu două săptămâni înaintea lui Mihai. :)) )

    Apreciat de 1 persoană

  3. Suzana Miu zice:

    Ai rezolvat-o cu simt de raspundere! 🙂 Eu nu m-as fi incumetat! 😀
    Faine „lancile” ajutatoare. M-am amuzat copios!
    Un weekend plin de lucruri bune si simpatice! Cu drag, Vero!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Vladen zice:

    In apararea mea, ortografia si englezismele din intrebari nu-mi apartin! Leapsa e de la Rudolph. Nu ca as scrie mai corect, dar macar de englezisme nu cred ca abuzez :D.
    Voiam sa zic ca aia cu -10 kg m-a uimit peste masura. Pana si tu! Daca scriai si ca mananci iaurt ma deprimam de tot ca insemna ca chiar nu stiu nici o femeie neatinsa de pandemie :D.

    Apreciat de 1 persoană

  5. psi zice:

    ce mă bucură pe mine este faptul că ai ca obiectiv partea cu ceea ce tu numești elucubrații personale. mult mă bucură, la fel de mult cum mă bucur să te recunosc în traducerile tale, ultima fiind peter v brett care mi-a plăcut și din cauza asta.
    spor să ai!

    Apreciat de 1 persoană

  6. corina zice:

    Eu nu ma incumet sa raspund… Nu de alta dar planul de acasa… Desi mi-ar surade si mie o „vizita” la mare! 😀 iar despre voluntariat – aia cu pisicile am facut-o, desi in alt stil 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  7. Pingback: peter v brett- seria demon - psi-words

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.