Tot de-ale mele – arhivele lunii noiembrie 2017

Ar mai fi şi o avanpremieră:

Numai că nu-i doar avanpremieră, e şi eveniment în premieră: prima traducere la care m-a asistat şi Ziţa/Chiţa, zisă şi Chiţurina. 🙂

Nu-i aşa că doarme frumos? 🙂

La fel de frumos ca Grişka, care-a pus stăpânire pe cutia ei:

 

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de pe blogurile mele, de-ale mele, Traduceri și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

24 de răspunsuri la Tot de-ale mele – arhivele lunii noiembrie 2017

 1. A thorn in your side zice:

  Haha, gelosu’ de Grişka, începe să-şi reclame spaţiul cotropit abuziv de tînăra consoartă. 😛
  Biata cutie stă să plesnească da’ nici că-i pasă baştanului – nu se lasă el „tradus” de coana Ziţa! 😆
  Ptiu, să nu le fie de deochi! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Cutia a şi plesnit între timp, dar el continuă s-o folosească. 😀

   Apreciat de 1 persoană

   • A thorn in your side zice:

    Poate că asta era şi intenţia.
    Perseverenţa este cheia succesului. 😀

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Q.E.D.! 😆
     Cutia e în clipa asta pe covor. A trântit-o Ziţa, cu tot cu milieul de sub ea (lucrat de bunică-mea). După care zgâtia mică s-a culcat lângă laptopul meu. Grişka se retrăsese cu mult înainte pe dulap.

     Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

     Imagine de acum cca. 5 minute:

     Cutia mai mică a fost pusă acolo pentru Ziţa, care n-a folosit-o decât o singură dată, când s-a făcut covrig înăuntru şi s-a tot străduit să-şi imobilizeze coada până ce a căzut de pe măsuţă cu tot cu cutie. 😆 Iar Grişka o foloseşte doar pe post de sprijin extern pentru bărbie. 😀

     Apreciat de 1 persoană

     • A thorn in your side zice:

      Ce iese din două pietre tari? Scîntei! 😆

      Am şi eu o cutie de carton dar e cam înaltă şi îngustă, nu cred să-i fie pe plac lui Lily. De fapt ea preferă să-mi doarmă în poală – ceea ce mă pune în imposibilitatea de a folosi computerul – şi abia aşteaptă să mă ridic de pe scaun ca să-mi ia, cu nonşalanţă, locul. 🙂
      Sigur că se mai aşează şi pe masă, între mîna mea şi pad, aşa că cineva va trebui să inventeze o interfaţă cat-mouse ca să mai pot face ceva. 😀
      Mai are şi perioade cînd se duce liniştită pe canapea şi nu mai ştiu de ea cu orele, dar astea-s mai rare ca minunile. 😆
      Acum e pe afară, profită de vremea călduţă, că a fost cam soare azi. Şi numai ea ştie pe unde umblă, că în curtea noastră nu-i (atît cît văd pe camera de supraveghere). 🙂

      Apreciat de 1 persoană

      • Vero zice:

       Dacă vrei s-o împroprietăreşti cu cutie de carton, se găsesc la poştă, 1,75 lei bucata. Am luat una pentru un colet, dar până la urmă n-am folosit-o. Mă gândesc să i-o ofer lui Grişka – ca dimensiuni e numai bună pentru el. 🙂

       Presupun că există ceva sisteme de urmărire a pisicilor – gen zgărdiţă cu cip. N-ai putea să faci aşa ceva?

       Ţicnita de Ziţa mi-a sărit de pe bibliotecă drept pe tastatură (cam de la juma’ de metru diferenţă de înălţime, cu cele 2 kile şi un pic ale ei). Trebuie să mă-nvăţ să-nchid capacul laptopului când fac pauze – nu ştiu ce se-ntâmplă dacă mai repetă figura de câteva ori. 😉

       Apreciat de 1 persoană

       • A thorn in your side zice:

        De ce să dau bani pe cutii cînd tanti de la magazin mă roagă să le iau că tot le dă la gunoi? 🙂

        Treaba cu cipurile e prea complicată şi lipsită de precizie, nici un GPS nu poate determina chiar la fix poziţia cuiva, iar echipamentul ar costa prea mult. Apoi are şi ea dreptul la intimitate, plus că indiferent unde-ar fi n-aş putea interveni în caz de urgenţă aşa că de ce atîta deranj pînă la urmă.

        Că tot veni vorba de zgardă, trebuie s-o înlocuiesc pe actuala că i-a ros blana pînă la piele; aş vrea ceva din cîrpă sau oricum din material foarte moale, că asta-i de purici şi e prea tare, iar pe timp de iarnă oricum nu cred că e nevoie. Să văd cînd/dacă ajung la magazinul de specialitate din centru, poate au ceva.

        Problema la laptop nu e tastatura – aia se poate înlocui uşor, are o panglică de contact şi atît – ci hard-ul în care la şocuri în timpul funcţionării poate zgîria platanul şi atunci adio sistem, adio date, adio tot. Asta dacă n-ai cumva hard SSD, desigur.

        În ce priveşte tastarea accidentală tocmai discutam cu cineva pe un forum, caut şi eu un program/script care să dezactiveze tastatura (şi mouse-ul, eventual) la cerere, numai că n-am găsit nimic pe plac aşa că va trebui să construiesc eu ceva dacă reuşesc să mă mobilizez şi găsesc informaţiile necesare. Dacă iese ceva bun am să-ţi trimit. Ce sistem de operare ai, mai exact? Eu am doar XP pentru probă, nimic pe x64, dar poate o merge şi-aşa.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Păi dacă te roagă tanti de la magazin, ia-i lui Lily cutie! 🙂 Din câte ştiu eu, tuturor pisicilor le plac cutiile de carton.

        Am Windows 7, pe 64.
        Hardul habar n-am de care e. O să verific.

        Tastatura s-a bulit o dată şi am schimbat-o astă vară. Şi asta cred că are ceva naşpa. Pe tasta spaţiu trebuie să apăs tare şi s-o nimeresc pe mijloc. Pe margini nu prea mă simte. E încă în garanţie, dar mi-e că mă duc cu ea la magazin degeaba, ăia or să spună că merge.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Poate că i-ai strâns zgarda prea tare lui Lily. Grişka poartă de 11 ani şi nu i-a ros blana deloc.

        Apreciat de 1 persoană

       • A thorn in your side zice:

        Biata copilă e-n creştere, deja i-am lărgit-o o dată dar mai trebuie şi nu mai am rezervă. Se cere alta.

        Ştii vorba „cum e turcu’ şi pistolu’ „, aşa şi Lily: atipică. S-a învîrtit prin cutie 3-4 minute apoi s-a dat jos şi nu mai vrea. Preferă în poală sau pe pătura canapelei. Ghici unde e acum, de scriu din mouse cu ajutorul OSK. 🙂

        Du-te şi dă-le în cap cu tastatura aia. Dacă e în garanţie, s-o schimbe! Şi la preluare verific-o temeinic la toate tastele, că e de ajuns una defectă ca să-ţi strice rosturile.

        Am reţinut Win7 x64, să vedem ce pot face.

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        A, înţeleg cum e cu Lily – cu zgarda şi cutia.

        O să-l pun şi pe bărbatu-meu să tasteze pe laptopul meu, să vedem dacă şi el se împotmoleşte la tasta spaţiu. Şi poate-l trimit pe el să facă schimbarea, că e mai… diplomat. Eu ori las prea mult de la mine, ori mă-nfurii şi fac prea urât. Nu prea le am cu calea de mijloc.
        Mulţumesc pentru sfaturi şi intenţii/încercări. 🙂

        Apreciat de 1 persoană

       • A thorn in your side zice:

        Baftă la toate cele, atunci! 🙂
        Cînd/dacă am noutăţi, am să dau de ştire. 😉

        Apreciat de 1 persoană

       • Vero zice:

        Baftă să fie! 🙂

        Apreciat de 1 persoană

 2. Cudi zice:

  Merge și o adaptare cu „cutia” în loc de „căciula”, te ocupi tu de versuri, soțul tău de interpretare:

  Apreciat de 1 persoană

 3. Numai îndrăgostiții își privesc iubitul/iubita în somn, minunându-se cât dorm de frumos. Când se mai învechește sita, observi că iubita sforăie, așa zână cum e, că Făt Frumosul mai trage câte-un pârțuleț lung, sonor și mirositor…
  Numai ființele astea catifeloase dorm îngerește toată viața. Poem!

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   Da, aşa e. 🙂
   Dar Grişka sforăie totuşi uneori – un sunet relativ plăcut, ca un tors ceva mai sonor şi mai neuniform.
   Şi visează adesea urât. Scânceşte, aproape că ţipă în somn. De vreo două ori a şi stupit. Strig la el, se trezeşte şi se duce întotdeauna glonţ la mâncare. Bănuiesc că i se trage de la nefericita lui experienţă din copilărie, când a stat o săptămână ascuns pe sub maşini, mieunând sfăşietor noapte de noapte, dar nelăsându-se atins de nimeni. (Mă-ntreb cine-o fi avut inima să-l abandoneze, era o frumuseţe de pisoiaş, cu cea mai dulce şi mai nevinovată mutriţă din lume.)

   Apreciază

 4. Suzana Miu zice:

  Ce de-a lucruri se invata de la tine…! Chiar daca se urca peste tot si rastoarna ce se poate, tot dragalase sunt, oferindu-ti in dar iubirea lor… Nu imi pot da seama perfect cat de dezinteresat, numai tu stii cel mai bine! 🙂 Dar indiferent cum ar fi, sunt niste scumpe!

  O duminica placuta, draga Vero, cu joc sau inspiratie, dupa vrerea-ti! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Vero zice:

   E greu de spus dacă iubirea pisicilor e interesată sau nu. Se ataşează în primul rând de oamenii lângă care trăiesc, care le oferă hrană şi adăpost. Dar au şi preferinţele lor, cred că simt cine le îndrăgeşte.
   Grişka, de exemplu, nu e un pisic sociabil şi mămos, nici la noi în braţe nu se omoară stând, dar avem un prieten – nici măcar prea apropiat, mai degrabă o cunoştinţă care ne aprovizionează din când în când cu produse de la Amway. Ei, şi prima dată când l-a văzut pe omul ăla, Grişka s-a dus la el şi s-a întins, ridicat în două lăbuţe, pe piciorul lui, ca să fie luat în braţe.
   Iar mie mi s-a întâmplat ceva similar la nişte prieteni care adoptaseră de curând doi pisoi, pe care nu-i mai văzusem. Au intrat în camera în care stăteam cu toţii la masă şi au venit direct la mine în poală.

   O duminică plăcută îţi doresc şi eu, dragă Suzana!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.