Chiţăială în plus

Chiţăială pe tema asta, secţiunea „în 48 de ore la tine acasă”:

Am plasat comanda pe site pe data de 18 iulie, către miezul nopţii. Am primit aproape instantaneu sms şi mail care mă anunţau că obiectele (două cuşti pentru transport pisici) vor pleca spre mine pe data de 20 iulie.

  • Azi, 20 iulie, între 9 şi 10 dimineaţa, când mă întorceam de la piaţă cu o sacoşă plină într-o mână şi cu provizia de hârtie igienică sub braţ (că băieţii de la Profi au pungi, dar niciuna destul de mare ca să-ncapă pachetul ăla de 10 suluri, iar eu, înaltă cum sunt, dacă-l ţin de mânerul din dotare, îl târăsc pe jos), mi-am auzit mobilul sunând suav în geanta agăţată-n chip de bandulieră.
    Am reuşit să-l extrag şi, ce să vezi auzi? Era o tanti de la firma furnizoare de accesorii şi alimente pisiceşti, care m-a anunţat (cu regret, conform spuselor sale), că importatorul nu mai are pe stoc cuşca în cauză.
    Am reuşit şi să n-o înjur fiindcă nu-şi actualizează site-ul şi fiindcă le trebuie o zi juma’ ca să spună că, iote, d-asta n-avem; în schimb, am întrebat-o dacă n-au alta, asemănătoare.
    Evident că nu ştia, i-au trebuit vreo trei minute să-şi întrebe colegii, pe un neîntrerupt fundal sonor demn de un chef (etapa în care vorbesc toţi şi n-ascultă niciunul) – sau de o încăierare. Pe urmă a zis că da, au.
    — La ce preţ? am întrebat.
    Răspunsul a venit după o pauză mai scurtă – sub un minut.
    — Nouăzeci şi… (nu mai ştiu cât, da’ tot un adaos d-ăla ciudat de creiţari, gen 91)
    — Neh, tot la cincizeci şi ceva de lei, am zis, nemulţumită de asemănarea dintre 50 şi 90.
    — Nu ştiu, să-ntreb.
    Şi a mai durat vreo 3 minute, până a descoperit că au – dar nu şi dacă dimensiunile-s pe-aproape sau ba.
    Aşa că i-am spus că sun eu, după ce mă uit pe site. Şi a părut să răsufle uşurată.
  • Am identificat cuşca (53,11 lei), am sunat, am zis c-o vreau, am întrebat când o primesc.
    — Noi o expediem mâine, nu ştiu când ajunge. 😛
  • M-am uitat în contul pe care mi l-am făcut pe site-ul lor. Comanda veche e anulată, nu modificată, îmi apare una nouă. Dar am făcut-o până-n ora 13, deci cuştile ar trebui să fie la mine acasă sâmbătă*, cel târziu pe la ora 10:30. Crede cineva că sunt şanse? :mrgreen:

* Am văzut că la firmele de curierat se lucrează şi sâmbăta.

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele, despre lume şi viaţă :P, nemulţumiri și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Chiţăială în plus

  1. vienela zice:

    Mi se par foarte ieftine aceste custi. Cand am cautat eu pentru Miti, in urma cu trei ani, cea mai ieftina sarea de 100 de lei. Ieri, dupa ce am citit la tine, chiar ma gandeam sa dau comanda, ca nu e chiar normal sa inchiriez mereu de la cabinet cand am vreo problema, insa acum prefer sa mai astept putin, sa vad cum decurg lucrurile. :))))

    Apreciat de 1 persoană

  2. A thorn in your side zice:

    Să-ţi reamintesc proverbul ăla arab: „Dacă la culcare te mănîncă-n cur, la trezire îţi pute deştu’!”

    Poate ai auzit mai demult de ţeapa online cu mobila „la super-ofertă” care s-a dovedit a fi… mobilier pentru case de păpuşi. Eu unul nici n-aş sta de vorbă cu firme online de rahat care nu ştiu să-şi organizeze şi actualizeze prezentarea. Dacă n-au dat dimensiunile exacte şi vedere din trei unghiuri diferite, merită să fie distruşi. Cu atît mai mult dacă se pretează la abureala „nu mai avem aia pe stoc, da’ avem ailaltă similară la preţ de trei ori mai mare”.

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

      😆 – Asta-i pentru proverb. Nu-l ştiam.

      Preţul e doar cu trei lei mare, nu de trei ori. Şi pe site au dimensiunile exacte. E drept că vedere din 3 unghiuri diferite nu.
      Mai departe, om vedea. O să scriu cum se va fi încheiat… afacerea. 😀

      Apreciază

      • A thorn in your side zice:

        Acu’ ce faci, ţii cu ursu’? 😛 Păi n-ai zis că ţi-a băgat la înaintare faza cu aia de nouăj’ de lei şi ceva? La asta mă refeream, că majoritatea – slabi de înger – pun botu’ şi acceptă „oferta” alternativă, fără să insiste. Măgărie.
        Că oferă dimensiunile e bine, dar asta nu-i absolvă totuşi de tentativa de abureală – at least not in my book. 😉

        Apreciat de 1 persoană

  3. Cudi zice:

    Luni te vor suna curierii să-ți spună că ajunge marți. 😀
    Glumesc.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Pingback: Vezi-ţi de tradus şi-aşteaptă un inginer | VERONICISME

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.