Faţadă

– din faţa faţadei blocului meu, pentru miercurea fără cuvinte

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în nemulţumiri și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Faţadă

  1. Zina zice:

    Iarba dintre dale e parfum pe lângă gunoaiele de la fațadă! ☺

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

      Corect!
      Însă, dacă în loc să intre bani de la bugetul primăriei în contul ălora care au umplut târgul pe pavele de-astea, s-ar fi turnat un strat de asfalt peste beton sau s-ar fi cârpit asfaltul existent, iarba n-ar fi ajuns unde n-are ce căuta.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Drugwash zice:

    Cîte îmi vine să zic, da’ nu pot, că nu se încadrează în „corectitudinea politică” (a pi… mamii-lor)! 😉

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

      Din partea mea poţi să zici – îţi dau dispensă. 😀
      Mai ales fiindcă la vreo 5 metri distanţă de locul fotografiat există 4 pubele care sunt golite în fiecare zi, sau cel mult o dată la două zile.

      Apreciat de 1 persoană

      • Drugwash zice:

        Se întîmplă deseori asta sau doar la ocazii? Mă gîndesc, înainte de-a da cu paru’, că poate mai zboară vîntu’ din pubele cîte-un plastic, cîte-o hîrtie, poate le scot şi tîrăsc animalele străzii… Mnoh, adevărul de obicei e mai convolut decît pare la prima vedere. Dar după toate astea ceva tot scîrţîie pe ici-pe colo.

        Să mai spun că de vreo două săptămîni gardul meu de la stradă a devenit loc de antrenament pentru gechicenii cartierului, cu trei stinghii lipsă şi-o traversă ruptă-n două, tocmai acum pe gerul ăsta cînd mi-am luat şi o răceală zdravănă la plămîni de nu mai ştiu cum să scap?

        Să mai spun că lunea trecută unul din vecini şi-a pus sacul cu frunze greblate peste punguţa mea cu gunoi (că n-am tomberon), lîngă stîlpul din faţa curţii mele (nu lîngă copacul din faţa curţii lui), drept pentru care gunoierii n-au luat nici una nici alta şi apoi un cîine sărman a rupt punga de gunoi şi l-a împrăştiat peste tot pe stradă?

        Apreciat de 1 persoană

        • Vero zice:

          Se întâmplă des.
          Pubelele au capac, nu ia vântul nimic din ele. Dar unii îşi aruncă punga cu gunoi pe geam sau peste balcon. Alţii vin acasă sau la notarul de la parter şi le e greu să facă nişte paşi în plus până la pubelă, aruncă pe aşa-zisul spaţiu verde amabalajul din care au halit napolitane, biscuiţi etc sau din care tocmai au terminat ţigările, alţii cumpără câte ceva de la dugheana non-stop de vizavi, iau masa pe treptele noastre (stau în singurul bloc de pe bulevard care are intrare numai prin spate) şi aruncă ambalajul alături…
          Am găsit o pungă cu gunoi aterizată şi pe capota maşinii (parcarea e dincolo de pavelele ierboase), într-o iarnă beţivul care stă vizavi de mine (nevastă-sa munceşte în Italia şi el bea aici) s-a gândit să cureţe zăpada îngheţată de pe bloc şi a aruncat-o peste maşini (vezi aici), o parte din fluturaşii cu reclame puşi în cutiile de scrisori ajung jos, lângă ele, când n-aveam interfon în lift dormea un boschetar, cineva a demontat într-o noapte uşile interioare ale liftului şi le-a lăsat în cabină, cu mulţi ani în urmă cineva care nu stătea în bloc s-a urcat pe bloc s-a sinucis sărind de-acolo, cu şi mai mulţi ani în urmă, cu un etaj mai jos de mine un tip şi-a omorât nevasta în apartament (eram la serviciu când s-a întâmplat, dar am înţeles că femeia urla în casă iar el ameninţa că, dacă nu pleacă vecinii de lângă uşă, dă drumul la gaz şi aruncă blocul în aer), spaţiul dintre bloc şi casa rămasă nedemolată de alături a fost până la urmă închis de proprietarul casei fiindcă era WC public, într-o zi, pe la prânz, când am venit de la piaţă, un tip ne stropea uşa de la intrarea în bloc cu urina personală (dar nu m-am luat de el că nu le am cu luptele corp la corp şi ţin la pielea mea)… Şi cred c-am spus destule. :mrgreen:

          Apreciat de 1 persoană

          • Drugwash zice:

            Mda, cred c-ai spus destule. Dar verba volant şi nu se face nimic real pentru a rezolva corect şi definitiv ci doar se cîrpeşte, eventual şi asta fiindcă există simultan – ar putea părea paradoxal dar nu e – şi interes şi dezinteres. Necazul principal e că pentru o chestiune aparent minoră trebuie modificări majore la un nivel mult mai înalt, iar asta nu pică bine deloc „unora”, în special din motiv de „ochiu’ dracului”.

            Totuşi pavelele sînt o idee bună (şi veche) însă implementată incomplet/incorect. Ca şi vechea piatră cubică de pe drumurile de altădată, permite apei de ploaie să se scurgă rapid în pămînt pentru a evita formarea băltoacelor (şi gheţuşului pe timp de iarnă). Numai că, probabil, pămîntul ar fi trebuit tratat cu ceva ierbicide înainte de montare (şi poate ciclic după aceea, la anumite intervale de timp), dar asta e doar o presupunere de-a mea.

            Gata, tac, că dacă mă pornesc nu mă mai opreşte nici Noua Ordine Mondială programată pentru 2020. 😉

            Apreciat de 1 persoană

  3. Omul cinsteste locul. Din pacate la noi nu prea e asa. O saptamana curata si luminoasa iti soresc.

    Apreciat de 1 persoană

  4. CalinH zice:

    Prima oară am crezut că în fotografia 1 sunt niște flori albastre. Aproape că mă pregăteam să scriu un mesaj de invidie și încurajare 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  5. Suzana zice:

    Totusi daca iese iarba prin pavele, nu prea sunt masini pe acolo, sa o striveasca! 😀
    Daca poza din stanga o bagi la caleidoscop, sa vezi ce frumoasa devine…
    (adica haz de necaz…)
    Weekend spornic, draga Vero. Cred ca in acest weekend voi incerca reteta de matildina… 😀

    Apreciat de 1 persoană

    • Vero zice:

      Pavelele sunt pe trotuarul (îngust) dintre spaţiul care ar trebui să fie verde şi parcare.
      Faină ideea cu caleidoscopul, să ştii c-o pun în practică! 😀
      Weekend spornic îţi doresc şi eu. Şi poftă bună la matildină! 😀

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.