Intuiție sau rațiune?

imagine culeasă de aici

„Calea Regilor” şi poza de alături sunt inspiraţie şi îndemn, mă momesc către un teritoriu magic, unde s-au adunat şi se adună poveştile prelinse din pene, condeie, creioane, stilouri… sau, mai nou, de pe taste. Fără să fie stimulată de substanţa din cine ştie ce flacon cu sau fără etichetă, Intuiţia îmi spune:
— Povestea trebuie să se numească „Drumul Împărăteselor”. Scrie-o! Nu-ţi stau în cale decât piedici iluzorii, iei drept stânci nişte biete castane căzute pe asfalt neted.

Îi răspund cu un zâmbet indecis, ce nu dispare după retragerea ei din centrul atenţiei mele, ci abia după ce locul îi e luat de Raţiune, care mă apostrofează cu ceea ce numeşte ea „blândeţe”:

— Ori ai fost blagoslovită cu un creier nu tocmai fiabil, cu cel puţin o defecţiune ascunsă, ori ai băut, cu halba, vreun drog care te rupe periculos de mult de realitate! Eşti măr pădureţ şi te crezi avocado! Ai o colecţie de cioturi de poveste din care n-ai scos la iveală decât un vârf de aisberg şi vrei să mai începi încă o elucubraţie? Trebuie să purtăm cât de curând o discuţie foarte serioasă, deşi pare să-ţi fie tot mai greu să-mi asculţi glasul! Poate că nici măcar nu mi-l mai auzi! Eu îţi spun s-o laşi mai moale cu blogăreala şi cu feisbucul şi tu tocmai ai scris iar pentru jocul cuvintelor!!! Marş la tradus, muiere nebună!

Publicitate

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele, elucubraţii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la Intuiție sau rațiune?

 1. Spunsieu zice:

  Interesanta marturisirea cu „varful de iceberg”, chiar atat de multe povesti ai puse la ciorap? Zau asa, ar trebui sa aduni textele intr-o singura poveste, nu poate fi ata de greu (hi, hi, cel putin din afara nu pare).

  Apreciat de 2 persoane

  • Vero zice:

   Ar fi bine dacă ar fi poveşti, dar sunt bucăţi şi, mai ales, bucăţele. 😦
   Iar chestia cu „vârful de iceberg” e binişor exagerată, că doar ăsta e blog, nu spovedanie. 😀
   Presupun că aş putea încropi şi un cadru în care să le adun pe toate dar… până una alta, pentru muierea nebună traducerile chiar sunt urgenţa zero.

   Apreciat de 2 persoane

 2. cartim zice:

  Si ey care credeam ca Griska este cel care iti „deturneaza” atentia 🙂 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. Suzana zice:

  Cred ca esti cam aspra cu tine. Ma refer la ultima propozitie! 😀
  Oricum, se spune ca inspiratia creste daca periodic facem mici pauze pentru cu totul alte „elucubratii”. Griska cu labutele lui, stie el ce stie!
  Spor si intuitii faine! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Drugwash zice:

  Haha, mi-ai plăcut maxim! XD XD XD
  Dar ştii că „all work, no pleasure” nu e o deviză bună, dacă nu vrei să ajungi de-a dreptul pur şi simplu ca în ultima propoziţie. 😀
  Altfel cred că semănăm un pic la stil, şi eu am scris două-trei bucăţele scurte – le-aş putea numi scene – care n-au legătură unele cu altele şi care probabil se vor pierde în nebuloasa virtuală cu termen de valabilitate mult prea scurt…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.