Idei înghesuite

Am spus, de mai multe ori, că n-am o părere bună despre cărţile tipărite pe spezele autorului. Pentru că, deh, dacă n-ai găsit nici o editură dispusă să investească în cartea ta…

Dar nu vreau să zic că nu există şi excepţii (cărţi bune publicate astfel) – departe de mine gândul de a băga pe toată lumea în aceeaşi oală. 🙂

Dar nu despre asta e vorba. De fapt, vreau să spun că, în ciuda proastei mele păreri despre aşa ceva, mă bate gândul să scot şi eu bani din buzunar pentru o asemenea întreprindere, ca să public ceea ce bănuiesc că nu mi-ar publica nimeni, adică scurtele elucubraţii (în proză sau versuri) pe care mi le-am răspândit pe diverse bloguri*.

Iată nişte exemple:

Cărticica, dacă va fi să fie, se va numi „Idei Înghesuite” şi poate că pe copertă ar merge poza asta:

Oricum, ar trebui să fie pe-acolo, cumva, şi Grişka! 🙂


* – Asta aşa, ca să le-adun pe toate între două coperţi, într-un tiraj modest (mininum rentabil). Deh, fiecare cu ţicnelile lui. :mrgreen:

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de pe blogurile mele, de-ale mele, elucubraţii, lumea cărţilor, reblog și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

29 de răspunsuri la Idei înghesuite

  1. Vienela zice:

    Cred ca ai putea incerca totusi sa le trimiti intai editurilor, sa vezi ce parere au. S-ar putea sa ai surprize placute. :p

    Apreciat de 1 persoană

  2. psi zice:

    ți-aș da niște nume de autori care inițial s-au plublicat singuri. nume mari, chiar valoroase.
    la tine nu e problema valorii, incontestabile ci faptul că apetența pentru cărți a românilor este aproape zero este adevărata problemă atât a autorilor valoroși, cât și a editurilor.
    în plus, literatura românească e de cele mai multe ori ultima pe liste.

    Apreciat de 2 persoane

    • Vero zice:

      1. Referitor la numele mari – am recunoscut că există excepţii. 🙂
      2. În privinţa valorii mele incontestabile, am oarece dubii (vezi şi https://www.facebook.com/Vero.Mircea/posts/10205823122647772:118 – 😀 ), dar sunt de acord cu apetenţa aproape zero a românilor.
      3. De acord şi cu asta – cred că e şi din cauză că s-au publicat şi multe cărţi proaste (m-am apucat să scriu SF spunându-mi că „aşa prost [ca alţi români de-ai noştri] pot să scriu şi eu” 😆 )

      Apreciat de 1 persoană

      • psi zice:

        tu scrii bine… calmează-te!

        Apreciat de 1 persoană

        • Vero zice:

          😀
          Mulţumesc.
          Dar oricum nu mă enervez când mă îndoiesc de talentul meu. 🙂 Intră în aceeaşi categorie cu frumuseţea, te naşti cu el sau nu. Şi, dacă operaţii estetice se pot face, în privinţa lipsei de talent cred că nu e nimic de făcut. 😛

          Apreciază

          • psi zice:

            crezi că dacă erai lipsită de talent te-ar fi publicat nemira și te-ar fi premiat vreodată cineva? sigur, e firesc să te îndoiești de el, e normal să fii conștientă că scrii uneori mai puțin bine (e ceva natural până la urmă dacă ne gândim că transpirația e vreo 99%) dar până la urmă este un har. unul pe care tu (ca și olimpia) îl risipiți uneori. și mă enervați amândouă. cumva am ajuns să cred că oamenii pe care am avut norocul să-i cunosc și care scriu foarte bine, sunt mai puțin conștienți de valoarea lor. așa că am să vă reamintesc mereu, până vă enervez, asta. 🙂 pentru că printre tonele de maculatură apărute internăut sau aiurea, pe la edituri sau pe genunchi, sunteți câțiva care chiar scrieți (și îmi asum subiectivitatea asta) bine, foarte foarte bine. comparabil, dacă vrei- deși în alt registru- cu radu aldulescu, daniela zeca buzura.
            da, cândva chiar am crezut că acel club în care s-au născut poveștile soacrei, ar fi putut fi similar clubului de lectură al lui sanderson… dar ne-am fi asumat critica până la capăt? asta e o altă, cu totul altă discuție și o vom avea cândva, sper.

            Apreciat de 2 persoane

  3. alma nahe zice:

    Gata! Știu cum facem! Eu public pe banii tăi, tu publici pe ai mei! :)))

    Apreciat de 2 persoane

  4. cita zice:

    Ce idee buna! Nu mai zăbovi! Dai bătaie! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  5. Pingback: Echilibru | VERONICISME

  6. Pingback: Planuri de viitor | VERONICISME

  7. Pingback: Trec zilele-n goană – 16.4.1 | verojurnal

  8. Pingback: Fără diplomație și cu multe pauze - Iubesc Viaţa

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.