După [aproape] douăzeci de ani

Am dat, cândva, în 1995 – adică deja într-un alt mileniu 🙂 , pe care l-am văzut stivuindu-se în vraful şi sub praful trecutului – o „Lovitură de palat”. Am făcut-o la comandă, pentru o antologie plănuită pe atunci de Voicu Bugariu şi intitulată Alte Românii. Drept să vă spun, nu mai ştiu sigur dacă antologia respectivă a apărut sau nu, dar cu siguranţă n-a cuprins şi povestirea mea – de pe urma căreia m-am ales însă cu calificativul (total rupt de realitate 😛 ) de „feministă înfocată” , strecurat într-o pagină a Antologiei science-fiction Nemira ’96.

Însă acum, după aproape douăzeci de ani, peste rândurile mele aşternute sub titlul de mai sus a căzut în sfârşit şi lumina tiparului, fiindcă, aşa cum vă spuneam aici, promiţând c-o să revin cu amănunte, au fost incluse în…

… a șasea antologie purtând marca „Moshul SF” [care] va fi lansată sub sigla Editurii VREMEA, în colecția „Roșu și Negru”, la Bookfest 2014 !!! Cartea are 248 de pagini, costă 28 de lei (cu TVA) și poate fi comandată (și) online la adresa www.edituravremea.ro. Lansarea va avea loc joi, 29 mai 2014, orele 14:00, la standul editurii. Coperta este creația graficianului IONUȚ BĂNUȚĂ și face parte dintr-o serie începută anul trecut cu antologia „Ferestrele timpului”. Iat-o:

Puteţi citi întreaga prezentare a antologiei pe blogul realizatorului ei, căruia îi mulţumesc şi pe această cale pentru includerea mea, alături de multe nume de prestigiu în lumea SF-ului românesc, între copertele pe care tocmai vi le-am prezentat.

Publicitate

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de-ale mele, lumea cărţilor, surprize plăcute și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la După [aproape] douăzeci de ani

  1. Zina zice:

    Matriarhat ?! Hi-hi ! Păi de ce nu ?! Eu sunt pentru ! 😆

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.