Duzina de cuvinte – DESPRE „SCORNELILE” MOSHULUI SF

Dacă-mi citiţi blogul, îndrăznesc să pariez pe ceva mai mult de o inocentimă şi trei trecercuri că vă place SF-ul, aka ficţiunea speculativă – acesta fiind termenul asociat de Moshul SF celor 1001 de scorneli dintre care a cules 18 pentru a le trimite frumuşel şi soludic la tipar, cu ajutorul editurii Millennium Books.

Încă nu se ştie ce înfăţişare va avea coperta cărţii, dar vă prezint aici, clarid şi veridicat, cinci propuneri făcute de mosh, care propuneri zic eu c-arată trufalnic!    

Am împrumutat imaginile de pe blogul moshului, care şi-a acordat cel mai măiestrit amarcuş  spre a ne povesti, zi de zi de azi înainte, cum s-a întâmplat să se nască şi să crească fiecare dintre numitele scorneli.

Acuma, eu ştiu cum se numesc toate, dar iaca încă nu vă spun, ca să nu stric surpriza şi s-arunce moshul cu vreun calanod după mine – şi să fiu pe urmă nevoită să-mi pun comprese cu telin! 😛 E drept că Grişka mă îndeamnă să-ncerc, că poate aruncă moshul cu vreun şarace – pe care viteazul meu motan se oferă să-l vâneze şi să-l înfulece ca un pistanic, până la ultimul rosuar. Ca urmare, fac un compromis şi vă spun doar că, în această culegere care se va lansa, peste o lună, din centrul spaţial Gaudeamus, o să găsiţi şi scorneala mea intitulată Întoarcerea Vrăjitorului.

Cu aceeaşi duzină de cuvinte inventate s-au mai jucat astăzi: psi, almanahevirusverbalis, scorpio, Carmen Pricop, vânt de toamnă

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în elucubraţii, lumea cărţilor, surprize plăcute și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la Duzina de cuvinte – DESPRE „SCORNELILE” MOSHULUI SF

  1. almanahe zice:

    Grika e sefeist convins, dacă îi arde de un şarece, şoarecele viitorului, bănuiesc. Pisicile ştiu clar că se vor numi psici!

    Apreciază

  2. almanahe zice:

    iaca i-am mâncat şi eu un „ş”…iertare, GriŞka! 🙄

    Apreciază

  3. Pingback: Duzina de cuvinte- Leul amarcuș « Cățărătorii

  4. psi zice:

    ei, ei ce veste bună se arată
    chiar de-i duzina răsturnată
    de vorbe care par făr de-nțeles
    nu însă pentru neamul pisicesc

    maya se pegătește deja pentru o nouă lectură interesantă și ceva lecții de căciulit căciulile, că tot vine sezonul. 😉

    Apreciază

  5. Pingback: Eu am arcuş « Almanahe

  6. Fiecare copertă este frumoasă dar până la urmă te vei hotărî tu la vreuna. Așteptăm cartea ca să o citim . Iar eu vacanța ca să am și timpul necesar dar să nu spui la nimeni.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.