Duzina de cuvinte – Nisipul Clepsidrei

Am în faţa ochilor imaginea ireal de fascinantă a unei clepsidre şi mă duc cu gândul la două paranteze de sticlă între care n-a mai rămas decât o amprentă invizibilă, căci şi-au pierdut orice alt conţinut când a alunecat dintre ele un autograf al timpului – caligrafiat de atâtea şi atâtea rostogoliri de nisip fin, dar poate murdar de gânduri şi de fapte necuvenite, de tot răul petrecut şi de tot binele nesăvârşit, sau poate adunat, găleţi după găleţi, de pe plaja unei mări a patimilor, care ne-a înecat, în masă, străbunii incapabili să o ţină-n şah.

P.S. M-am cam plictisit de jucărioarele mele cu o duzină de cuvinte într-o singură frază, aşa că m-am gândit să-i trec de acum înainte ştafeta imaginarei Mariana, care tastează tot cu degetele mele (adaug această precizare fiindcă se pare că e necesară), povestind episoade imaginare din viaţa ei imaginară. Şi am făcut chiar azi o încercare – aici.)

Găsiţi aceeaşi duzină de cuvinte la psi şi la ceilalţi iubitori de jocuri cu slove, înscrişi în tabelul ei: BlueRiverCarmen PricopSimonaScorpiovirusverbalisalmanaheZhaOVanessaBlind Lovegenovevadans, DictaturaJustiţiei, Marianaanacondele

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în de pe blogurile mele, elucubraţii și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Duzina de cuvinte – Nisipul Clepsidrei

  1. Pingback: Duzina de cuvinte-Inuman in uman « Cataratorii

  2. psi zice:

    plaja unei mări a patimilor? 😀
    miaooo! ar spune maya!

    Apreciază

  3. Elly Weiss zice:

    poetic…frumos…
    am fost si la Mariana…;)
    si multumesc de invitatie 🙂

    Apreciază

  4. Vero zice:

    Şi eu îţi mulţumesc – pentru apreciere 🙂

    Apreciază

  5. Pingback: Acolade « Almanahe's Weblog

  6. almanahe zice:

    când am văzut „clepsidra” şi „paranteze” ochii mi)-(au sclipit..exact ceea ce-ai văzut şi tu întrezărisem, două paranteze de sticlă…atâta doar că eu în continuare vedeam nisip şi cioburi; pe urmă, nimic. 😦

    Apreciază

  7. Pingback: Prietenia mea cu slovele… şi blogomania | VERONICISME

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.