Shocking breaking news

Vreţi să ştiţi de ce a câştigat Spania Campionatul Mondial?

Ei bine, dragilor, asta s-a întâmplat numai şi numai pentru că s-a rugat mătuşa Pia la „Sf. Gheorghe, omorâtorul de balauri”.

Iar faptul că ruga i-a fost ascultată a mai înseninato puţin, făcând-o să uite o vreme cât de supărată e pe băieţii de la radio (România Actualităţi şi Antena Satelor, singurele posturi captate din eter de hârbul ei mult îndrăgit), care n-o dau mai des pe Ioana Radu, „regina serenadei străbune”. :mrgreen:

Dar ăsta nu e decât unul dintre păcatele lor minore, cel mai mare fiind modul total eronat şi derutant în care anunţă ora exactă:

– Cum adică a fost ora cinci? Este ora cinci! Ăştia mă fac să cred că mi s-a stricat ceasul!

Şi, fiindcă tot vorbim despre păcate, pe cele mai cu moţ le au feţele bisericeşti, care-i tot dau cu ortodoxia în sus şi-n jos, de parcă nu le-ar fi scris ea tuturor (recomandate cu confirmare de primire – un teanc de cartonaşe păstrate cu sfinţenie), inclusiv Papei, ca să le spună că gata, hai să ne vină mintea la cap, ortodocşii şi catolicii trebuie să se unească-n graba mare, spre a fi numai „o turmă şi-un păstor”.

De sfaturile mătuşii Pia au beneficiat şi politicienii – tot cu confirmare de primire, fireşte. De exemplu, Băsescu (de altminteri un tip pe placul inimii ei), a fost sfătuit  să-l repună pe tron pe regele Mihai şi el să facă bine să se mulţumească cu funcţia de prim ministru. 😛

Numai că mătuşa Pia nu prea mai vede bine, epistolele ei sunt din ce în ce mai indescifrabile: un soi de cuneiforme dezlânate, în şiruri oblice – când nu sunt ondulate. Aşa că de la președinţie a primit chiar şi răspuns – a fost rugată să-şi exprime din nou doleanţele, într-o misivă lizibilă. Fapt care a enervat-o la culme – incompetenţii ăia ar trebui să poată descifra orice scris! 😛

Şi s-a hotărât să-şi înece amarul în cafea – cu minimum de efort. Cu ocazia ultimei vizite am pregătit pentru noi două o asemenea fiertură (dozând-o cu ajutorul unei linguriţe strâmbe din aluminiu, singura pe care a reuşit s-o găsească) şi mi-a pus în vedere să nu care cumva să spăl ibricul şi ceştile; peste zaţul rămas o să toarne ea lapte (rece), rezultatul fiind o cafea cu lapte delicioasă!

Iar eu, căpoasă cum sunt, am încercat o negociere, am vrut să spăl măcar ceaşca în care mi-am băgat botul – însă am fost pusă la punct cu promtitudine:

– Păi la ce s-o speli?! Vrei s-o iei acasă?!

Despre Vero

Îmi place să scriu, dar e mai uşor şi mai rentabil să traduc ce-au scris alţii.
Acest articol a fost publicat în mătuşa Pia și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Shocking breaking news

 1. razvanserbu zice:

  Corect! Cum asa? O lasi fara ceasca? 😀

  Apreciază

 2. Diana Alzner zice:

  Mătuşa Pia e înţeleaptă! 🙂

  Apreciază

 3. Lady Io zice:

  Matusa Pia este delicioasa. Mi-a facut ziua mai frumoasa 🙂

  Apreciază

 4. Vero zice:

  Mătuşa Pia e într-adevăr delicioasă – când asculţi/citeşti poveşti despre ea. Sau cel puţin când nu te afectează ideile ei bizare, susţinute cu argumente de copil răsfăţat şi agresiv: bătăi din picior, bătăi cu pumnii în masă, zbierete… Când trebuie să-i explici că-ţi cere lucruri care nu se pot face, îţi ies peri albi precum ciupercile după ploaie! 😆

  Apreciază

 5. Cu putin noroc, vom ajunge toţi o mătuşa Pia. 🙂
  A ta este foarte tare. 🙂

  Apreciază

 6. Vania zice:

  Papistaşii trebuie să asculte de Patriarhia Moscovei, băsescu n-are ce căuta ca premier, iar Germania este campioana lumii! Să afle astea şi mătuşa Pia!…

  Apreciază

 7. Shauki zice:

  Multumim pt noul episod cu matusa Pia! E amuzanta rau! :)))

  Apropo, ai vazut? http://www.nemira.ro/nemira-junior/fratele-cel-mic–1686

  Apreciază

 8. Pingback: Cuvinte din trecut – Mătuşa Pia | VERONICISME

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.